Важна порака во стоматологијата е дека нашите погледи и знаења треба да се модифицираат и ажурираат со единствена цел: имплементирање на модерната технологија.
Во текот на изминатите 30 години бевме сведоци за напредокот на стоматолошката грижа и се чини дека две области на примарната стоматолошка заштита се развиле надвор од додипломските наставни програми – стоматолошките импланти и ласерската стоматологија.

Што е ласерска стоматологија?

Современ модалитет на стоматолошки третман кој се однесува на секоја стоматолошка процедура што користи ласерска енергија.
Замислете си зрак светлина толку моќен што доведува до испарување на кариесот на забите, продира и го сече дентинот и цементот, го „нагризува“ емајлот, ја намалува осетливоста на забите, го сече мекото ткиво…. зрак светлина толку интензивен што убива бактерии, зрак кој е толку брз што болката е практично елиминирана … сето тоа што го замисливте е стоматолошкиот ласер.

ПОВЕЌЕ